HOUTHOFF’S NIEUWSTE PARTNER

MAURITS DE HAAN

GEBOREN

19-04-1986

BIJ HOUTHOFF SINDS

2009

MAURITS BEGON EEN DECENNIUM GELEDEN VANUIT DE STUDIEBANKEN BIJ HOUTHOFFS’ M&A-PRAKTIJKGROEP. DAAR WERKT HIJ NOG STEEDS EN AL DIE TIJD HEEFT HIJ ERVARING OPGEDAAN IN HET BEGELEIDEN VAN TRANSACTIES.

Zijn praktijk bestaat uit corporate advieswerk en transacties voor strategische partijen en private equity. Daarnaast is Maurits de afgelopen jaren betrokken geweest bij de structurering van een groot aantal offshore windparken. Aan die werkzaamheden is sinds 1 januari niet veel veranderd. Maurits vertelt: “de groei naar partner ging behoorlijk organisch. Als counsel had ik feitelijk al een eigen praktijk en die ben ik nu verder aan het uitbouwen.”

Naar aanleiding van zijn partnerbenoeming werd Maurits vaak gevraagd hoe lang hij al bij Houthoff werkt en wat zijn leeftijd is. “Mijn leeftijd verrast mensen nog wel. Zo waren er bijvoorbeeld studenten die langs kwamen en op de borrel vroegen: ‘en ben jij dan een medewerker?’. Cliënten waarderen het wel. Ze gunnen me deze stap van harte.”

Na zijn stage begon Maurits bij Houthoff vanwege de klik met de kantoorgenoten. De samenwerking die met iedere transactie gepaard gaat blijft voor hem een belangrijke drijfveer. Niet alleen de samenwerking met een kernteam vanuit M&A, maar ook met alle ondersteunende secties binnen kantoor. Hij concludeert: “Een project is altijd een joint effort en het is onwijs leuk om met (nog) jongere advocaten samen aan een transactie te werken en die tot een goed einde te brengen.”

Het samenwerken met jonge professionals doet hij overigens niet alleen binnen Houthoff. Naast zijn reguliere werk bij Houthoff vervult hij ook diverse docentschappen, bijvoorbeeld: Executive Master of M&A and Valuation.

Video
Contact

Verstuur