ALUMNI PORTRET

SAMIR BOUFADISS

 

 

KANTOORGENOOT VAN
2005 tot 2014

TEGENWOORDIG
Associate General Counsel bij Tesla

 

CONTACT MET SAMIR?

EEN BEDRIJF DAT GEEN ENERGIETRANSITIE DOORMAAKT IS TESLA. SINDS 2008 BOUWT HET BEDRIJF, MET HET EUROPESE KANTOOR IN AMSTERDAM, AUTO’S DIE UITSLUITEND ELEKTRISCH ZIJN. SAMIR BOUFADISS (KANTOORGENOOT 2005-2014) IS ASSOCIATE GENERAL COUNSEL BIJ TESLA. DE MISSIE VAN HET AMERIKAANSE BEDRIJF OM HET GEBRUIK VAN FOSSIELE BRANDSTOFFEN IN DE WERELD TE STOPPEN KOMT NIET ZONDER (JURIDISCHE) UITDAGINGEN.
NA HOUTHOFF BEN JE IN DE AUTOBRANCHE TERECHT GEKOMEN, VANWAAR DEZE OVERSTAP?

“Op zich was ik niet zozeer geïnteresseerd in de autobranche. Ik was op zoek naar een innovatief, maatschappelijk relevant en internationaal bedrijf, waar ik een ‘general counsel-achtige’ rol zou kunnen vervullen. Ik had geen zin om een specialist te zijn of in een niche te werken. Toen de mogelijkheid zich voordeed om over te stappen naar Tesla (toen en nog steeds een cliënt van Houthoff), besefte ik dat dit een enorme kans was. Tesla’s mission statement ‘to accelarate the world’s transition to sustainable energy’ sluit aan bij een aantal van de belangrijkste maatschappelijke thema’s, namelijk klimaatverandering en het opraken van de fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn onze auto’s natuurlijk aansprekende producten. Wat betreft de maatschappelijke thema’s, het voelt goed om bij de ‘good guys’ te horen.”

WAAR LIGT VOLGENS JOU DE GROOTSTE JURIDISCHE UITDAGING BINNEN DE (ELEKTRISCHE) AUTOBRANCHE?

“Er zijn veel juridische uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van regulering van wat in de volksmond de zelfrijdende auto wordt genoemd, connectiviteit in relatie tot privacy, mobility as a service, etc. Echter, onze grootste uitdaging is niet zozeer juridisch. De grootste uitdaging is om elektrisch rijden op korte termijn betaalbaar te maken voor een groot publiek. Nu we onze nieuwe modellen (3 en Y respectievelijk) hebben gelanceerd, hebben we een enorme stap in de goede richting gezet binnen die transitie. Daarnaast zie ik ook een maatschappelijke en politieke uitdaging: helaas is de energie-transitie het onderwerp geworden van een gepolariseerd debat, waarbij politici willen scoren, zonderlinge experts worden aangehaald en allerlei halve waarheden en onwaarheden worden als feiten gepresenteerd. Ik las laatst een treffende quote van Robbert Dijkgraaf hierover: “Klimaatdebat? Je debatteert toch ook niet over de zwaartekracht?”

ELEKTRISCHE AUTO’S WORDEN STEEDS MEER ONDERDEEL VAN HET STRAATBEELD, TESLA SPEELT HIERIN EEN BELANGRIJKE ROL. HOE DRAAG JE ALS JURIST BIJ AAN DEZE ONTWIKKELING?

“De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar snel op. Het is niet genoeg om alleen de juiste juridisch-inhoudelijke kennis te hebben. De informatie moet begrijpelijk zijn voor een business audience en onmiddellijk kunnen worden omgezet in concrete toepassingen. Daar zijn we met ons team dagelijks mee bezig; op een efficiënte manier de business verder helpen. Hierbij is het vooral belangrijk dat alles wat we doen ook schaalbaar is. Tesla is een bedrijf dat exponentieel groeit en dat betekent dat we veel tijd steken in ‘slimme oplossingen’.”

WELKE LES NAM JE MEE UIT JE TIJD BIJ HOUTHOFF?

“Bij Houthoff ben ik erachter gekomen dat het belangrijk is om dat wat je doet leuk te vinden. Daarnaast ook dat cliënten niet zitten te wachten op juridische adviezen met vele assumpties en zonder oplossingen, maar op een business partner die meedenkt om problemen op te lossen.”

Video
Contact

Verstuur